Eventbureau-video gaat viraal online. Bureau voor evenementen in de media.

Eventbureau - videoboodschap

Inhoud van dit artikel

‘Dit event doen we met 17 miljoen mensen’

Minister President Rutte zei het al: ‘De opgave waarvoor we staan is heel groot. We moeten dit echt met 17.000.000 mensen doen. Samen komen we de moeilijke periode te boven.’ Het was voor Aaron Jansen van eventbureau, Bureau voor Evenementen, de aanleiding voor een prachtige video die inmiddels viraal gaat online.

Dit moeten we met 17 miljoen mensen doen. Daar hoort een boodschap bij. Niet live, dus onze boodschap in een video.”

A.Jansen – oprichter Bureau voor evenementen en gepassioneerd eventmarketeer

Het zijn uitzonderlijke tijden. Onzekerheid, angst en verdeeldheid zijn momenteel de gemene deler. ‘Social distancing’ is noodzakelijk. Maar juist nu is de drang naar samenhang groot. Een verwarrende en pittig emotionele periode. Niets doen is geen optie’, bedacht Aaron Jansen van Bureau voor Evenementen zich. ‘Maar wat kun je doen als evenementenbureau?

Wat kunnen we doen als je normaal gesproken altijd juist de kracht van live benut om een verhaal te vertellen. Om een boodschap te brengen?’

Lees hier het volledige artikel op Eventbranche
Stay Home | Stay Safe | Take Care
Benieuwd naar de video? Klik op de afbeelding hieronder. Geluid Aan.
#SAMENTEGENCORONA
Eventbureau - videoboodschap
Videoboodschap: voor 17.000.000 mensen. ‘Human-Call’

Het verhaal achter de video

Situatie

Het zijn uitzonderlijke tijden. Onzekerheid, angst en verdeeldheid zijn momenteel de gemene deler. ‘Social distancing’ is noodzakelijk. Maar juist nu is de drang naar samenhang groot. Een verwarrende en pittig emotionele periode.

‘Drive’

Niets doen is geen optie. Althans niet voor Bureau voor evenementen uit Tilburg. Parallel aan alle ontwikkelingen rondom het corona-virus ontstond ook een zekere ‘drive’, noem het gedrevenheid, om mensen te helpen.

Vraag?
Maar wat kun je doen als eventbureau? Wat kunnen we doen als je normaal gesproken altijd juist de kracht van live benut om een verhaal te vertellen. Om een boodschap te brengen.

Omdenken

Dit vraagt om creativiteit. Omdenken. Hiervoor zijn we eerst terug gegaan naar de kern. Wat doen wij normaal gesproken voor onze opdrachtgevers? Precies. We vangen en vertalen een boodschap. We vertellen een verhaal en benadrukken belangrijke kernwaarden. Waarom doen we dit? Dit doen we om mensen te raken.

Om mensen een blijvende herinnering mee te geven. We benadrukken belangrijke pijlers als waardering, trots en saamhorigheid. We verbinden en geven belevenis met betekenis. Normaal gesproken doen we dit live. Dit is nu geen optie. Maar het één hoeft het ander niet uit te sluiten. Zo dachten wij als eventbureau. Dus…

Creativiteit. Het idee

Het ontwikkelen en creëren van een virtuele boodschap. Een boodschap die net even anders is dan de vele (feitelijke) berichtgevingen en helaas ook soms ‘overspannen’ (nep) berichtgevingen. Daar worden we al mee overspoeld.

Een boodschap die mensen juist op afstand verbind. Troost geeft. Hoop geeft. Een boodschap die laat zien waar wij als klein land groot in zijn. Een boodschap van bezinning én die belangrijke kernwaarden van ons mens zijn bevat.

Hoe vertaal je zo iets?

Proces
Trail & error. Verschillende creatieve ideeën zijn geprobeerd maar ook gesneuveld. Uiteindelijk vanuit een lang creatief proces werd het idee geboren. Een muziekvideo-clip. Een videoboodschap met beeld en muziek. Woorden schieten te kort om het verder toe te lichten.

Resultaat

Kijk en beleef het vooral zelf. Enkele dagen geleden hebben we de videoclip lokaal al gelanceerd. Inmiddels is de videoclip totaal al ruim 400 x gedeeld. Via diverse facebook-groepen, op Linkedin, Twitter & Instagram. Reactie’s? Ontroerend. Mooi. Bijzonder. Bezinning. Trots. Hoop. Echt alles kwam voorbij.

Dus wat ons betreft missie geslaagd. Weliswaar nu even niet live. Maar we hopen mensen op deze wijze toch een beetje te kunnen steunen. Mensen een sprankeltje hoop te geven. Toch een beetje het gevoel te geven van trots en saamhorigheid op afstand.

En vooral dat laatste is enorm belangrijk. Want alleen samen maken we het verschil. Met elkaar. Voor elkaar. 

Take responsibility. Stay Safe. Take Care. Have Faith.
We’re all in this together.

Bureau voor evenementen – eventbureau 2.0

Bureau voor evenementen is een nononsense eventbureau die haar tijd vooruit is. Het goede van traditionele eventbureau’s is behouden. Enkele fundamentele zaken zijn veranderd. Wat vernieuwd kan worden, blijven we vernieuwen.

Doet u mee? Samen maken we het verschil. Met elkaar. Voor elkaar.

Aaron Jansen

Aaron Jansen

Event organisator & strategisch eventmarketeer
Zelf geloof ik heilig in de kracht van live. Onwijs goede (video) content & ‘Old-school’ print. Offline is dé nieuwe luxe. Een mix van deze middelen goed doordacht inzetten zorgt ervoor dat bedrijven zichzelf op de kaart zetten en flink hun stempel drukken. Kortom: impact realiseren. Genoeg over mij. Wat is uw verhaal?

Laat een reactie achter

Bureau voor evenementen

Nononsense evenementenbureau die haar tijd vooruit is. Het goede van traditionele evenementenbureau’s is behouden.

Enkele fundamentele zaken zijn veranderd. Wat vernieuwd kan worden, blijven we vernieuwen. Doet u mee?

Laatste nieuwe berichten

Volg bureau voor evenementen

Evenementenbureau 2.0 -
Aangenaam kennismaken

Meer ideeën en inspiratie opdoen?

Aan spammen doen wij niet. U ontvangt van ons maximaal 4x per jaar een update.

Scroll to Top

Hartelijk dank voor uw interesse

Samen maken we het verschil

Binnen enkele minuten ontvangt u het EventBook in uw mailbox. 

Inspiratie zakelijke evenementen organiseren -evenementenbureau

We hopen dat u veel ideeën en inspiratie opdoet.

Bent u klaar voor de volgende stap?
Dan zijn wij er om u te helpen. 

Gebruik onze online checklist

Vergeet

niet

uw

inspiratie

EventBook !!

Ja! Graag ontvang ik het gratis EventBook